Att göra i Kungälv

I Kungälv finns mycket att göra! Klicka på logo för att komma till företagets hemsida.

 Bio

Trappan Bio
En "riktig" bio med vacker salong och stor duk. Mysig atmosfär och trevlig personal.

 Bingo

Idrottens Bingo
I natursköna Kungälv hittar du vår hall en kort promenad från centrum. Med goda parkeringsmöjligheter och en busstation runt hörnet är hallen lättillgänglig oavsett hur du väljer att ta dig hit. Hallen i Kungälv erbjuder en intim och mysig upplevelse där gäster och medarbetare kommer varandra väldigt nära.

 Bowling

Nordmanna Bowling
Här kan du spela bowling, äta och fika.
Erbjuder barnkalas och konferensmöjligheter.

 Gym & träningsanläggningar

Friskis&Svettis
Friskis&Svettis Kungälv är en allmännyttig ideell förening med målet att få så många människor som möjligt i rörelse. Idén, då och nu, är att erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla.

Nordic Wellnes
Välkommen till Kungälvs senaste och fräschaste träningsanläggning, vackert placerad direkt vid älven i centrala Kungälv. På hela 1400 kvadratmeter kan du träna allt du kan tänka dig.

STC
På Västra Gatan mitt i Kungälv hittar du STC Centrum. Det här är klubben där man känner sig som hemma, fast på gymmet!
Andan är unik, varm och familjär.

 Kursverksamhet

Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Vår verksamhet är öppen för alla. Vår ambition är att stimulera till kunskapssökande, eget skapande och samhällsengagemang.

 Lekland

Barnens Lekstad
Lekland med rutschkanor och klätterställning m.m. 1000 kvm för lek.
 

Laser Arena 442
Laserspel som passar för stora och små.
 

 Lekplatser

Lekplatser
Det finns ett flertal lekplatser att upptäcka i Kungälv. Information och bilder finns på länken nedan.
https://www.kungalv.se/kultur--fritid/utomhusaktiviteter/lekplatser/

 Ljusterapi & friskvård

Sol och Sand
Inomhusstrand med hälsosamt ljus och massage.

 Sim och Ishall

Sim och Ishall
I oasens sim och ishall kan du både bada och åka skridskor.
25 meters bassäng, rehab bassäng, lekbassäng och bastu.
Det finns också en cafeteria.

Ishall med allmänhetens åkning.

För sim och ishallens öppettider se Kungälv kommuns hemsida.

Skridskoåkning på Skarpe Nord
Åk skridskor på kommunens bandybana Skarpe Nord

Se tider för allmänhetens åkning på Kungälv Kommuns hemsida.

 Turistmål

Bohus Fästning
Bohus Fästning är en unik medeltida borg med karaktär och 700 år av nordisk historia bakom sig.
Fästningen har utsatts för 14 belägringar sedan grundandet 1308 men har aldrig erövrats med våld.
Följ oss och lyssna på berättelser om kungar, helgon, maktkamp, förrädare och fångar.

Guidade stadspromenader i Kungälv Bohusläns Guider
Västra gatan
"Var och en som blomdoften nådde, såg genast för sig hela sin lilla stad. Han såg den som blommornas stad...” Så beskrev Selma Lagerlöf Kungälv! Kom med på en guidad stadspromenad längs idylliska Västra gatan med välbevarad trähusbebyggelse från 1600-talet fram till våra dagar. Vår guide berättar om Kungälvs spännande historia och om det som utspelat sig i den genuina miljön.
Via Glasbruksgränd går vi tillbaka längs Strandpromenaden.
Promenaden tar ca en timme. Turen bokas direkt med någon av våra guider.
Östra gatan
Promenaden går längs den pittoreska gamla gatan, som en gång sjöd av liv. Där bedrevs jordbruk ända in på 1930-talet. Vi får uppleva lite av den gamla miljön som många konstnärer fångat i sina motiv.
Promenaden tar ca en timme. Turen bokas direkt med någon av våra guider.

Kungälvs kyrka
Denna träkyrka började byggas 1679 och räknas som en av de mest kulturhistoriskt intressanta kyrkorna i Sverige. Mest utmärkande är de unika takmålningarna, utförda av Göteborgsmålaren Erik Eriksson Grijs. Här finns också många intressanta inventarier.
Kyrkan är belägen vid Gamla Torget i Kungälv. I närheten finns både Bohus fästning och det idylliska stråket längs Västra gatan.
Kungälvs kyrka är huvudkyrka i Kungälvs församling. Här firas gudstjänst varje söndag kl 11. Musikgudstjänst med varierat program återkommer ofta på söndagskvällarna.
Under sommaren fungerar kyrkan som vägkyrka och håller öppet dagligen för besökande.
Besök församlingens hemsida för mer utförlig information om verksamhet, gudstjänster och evenemang.

Bergfeltska trädgården
Ett stenkast från Fästningsholmen ligger Gamla torget och den gamla trästaden. Denna del av Kungälv är en unik sammanhängande miljö bevarad i modern tid och är ett riksintresse för kulturmiljövård. Mitt ibland den äldre trähusbebyggelsen, en kort promenad från Gamla torget, gömmer sig Västra gatans smycke. Här finner du den historiskt intressanta Bergfeltska trädgården, klättrandes uppför Fontinberget i terrasser. 
I nedre delen av anläggningen finns blomsterrabatter och slingrande gångar med parksoffor och bord. På försommaren möts du av en mängd lökväxter och blommande träd. Ett besök hit på våren är ett måste! Den terrasserade trädgården fortsätter med stentrappor upp till en utsiktsplats, dit man kan gå och få en fin utsikt över älven.

Fontins naturreservat
Fontinområdet har en mycket omväxlande natur med stigar, vägar, skogsklädda höjder, mossmarker och gammal kulturmark med stengärdsgårdar och torp. Det är sedan 1993 klassat som naturreservat och är Kungälvs mest välbesökta naturområde som används för rekreation genom många olika typer av aktiviteter.
Hit kommer cirka 700 personer i alla åldrar varje dag, året runt. Motionscentralen som är centrum för motionsspåren ligger intill den lilla sjön Svarte mosse. Vintertid, då Svarte mosse är isbelagd, är den en populär plats för barnen att lära sig skridskoåkning. För utförsåkarna är skid- och pulkabacken vid Tveten en stor tillgång.
I norra delen av Fontin ligger också platsen för det gamla torpet Kolebacka, bostadshuset är borta men ladan är kvar och har inretts till samlingslokal.
Den lokala orienteringsklubben har en hel del verksamhet här och arrenderar mark för sin klubbstuga intill motionscentralen. Bohusleden, som är en vandringled som sträcker sig från Lindome till Strömstad (cirka 37 mil), passerar genom Fontinområdet och förbi motionscentralen.

Kärleksstigen
Har du någon gång sett Nordre älv från ovan? Om inte, är utsiktsplatsen längs Kärleksstigen väl värd ett besök. Njut av det vackra älvlandskapet och utsikten över Bohus fästning uppifrån det rejäla trädäcket, som erbjuder sittplatser och möjlighet att grilla. Till fots tar du dig hit genom att följa skyltningen från Västra gatan och vandra trapporna upp till Fontinbergets makalösa utsikt. Med bil kan du istället köra uppför Fontinvägen och nå Kärleksstigens entré.

 Utomhusaktiviteter

Utomhusaktiviteter

Här finner du information om utomhusaktiviteter i Kungälv.

  • Cykla
  • Grillplatser
  • Motionsspår
  • Naturreservat 
  • Näridrottplatser och aktivitetsytor
  • Parker
  • Vandringsleder och promenadslingor